Data 06.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Zupa ml. Platki owsiane 300 ml,
  • chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • chleb razowy, żyt. 50 g,
  • masło extra 10 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Rzodkiew biała z zieleniną 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250ml,

II śniadania

  • Bułka kajzerka 50g,
  • Ser żółty 30 g,

obiad

  • Żurek 350 ml,
  • Kotlet pożarski100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Surówka z białej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Pasta mięsna z warzywami 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Miks zieleniny 5 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2467 kcal
Białko - 115g
Tłuszcze - 82g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27g
Węglowodany - 298g
cukry proste - 37g
Błonnik - 29,5g
Sól - 5,2,g

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 06.11.2023r

 

Dieta łatwostrawna

 

śniadanie

  • Zupa ml. Platki owsiane 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałata masłowa 15g,
  • Herbata czarna bez cukru 250ml,

II śniadania

  • Bułka kajzerka 50g,
  • Ser żółty 30 g,

obiad

  • Zupa Selerowa z ziemniakami 350 ml,
  • Kotlet pożarski pieczony 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200g,
  • Sałata z jogurtem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Pasta mięsna z warzywami 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Miks zieleniny 5 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza

Energia – 2288 kcal
Białko - 113g
Tłuszcze - 80g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24g
Węglowodany - 288g
cukry proste - 26g
Błonnik - 27g
Sól - 5,1g

 

 Śniadanie:

Obiad: