Data 22.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Ryż na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250ml,

II śniadanie

  • Bułka kajzerka 50 g,
    Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Zupa Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Makaron ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2212 kcal,
Białko - 96,1 g,
Tłuszcze - 62,8 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,8 g,
Węglowodany - 330,1 g,
cukry proste - 42,8 g,
Błonnik - 28,7 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 22.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru z cytryną - 250ml,

II śniadanie

  • Bułka grahamka 50 g,
  • Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Zupa Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Makaron razowy ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2040 kcal,
Białko - 91 g,
Tłuszcze - 55 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 310 g,
cukry proste - 32 g,
Błonnik - 43 g,
Sól- 5,3 g,

Śniadanie:

Obiad: