Data 29.02.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta pekińska z zieleniną, sezamem i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem 350 ml,
  • Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2377 kcal,
Białko - 129 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 294 g,
Cukry proste - 45 g,
Błonnik - 30 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa ryżanka z masłem 350 ml,
  • Kotlet mielony pieczony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2375 kcal,
Białko - 121 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 298 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 22 g,
Sól - 5,6 g,

Śniadanie:

Obiad: