Data 02.10.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Cukinia pieczona 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2321 kcal, Białko – 113 g, Tłuszcze – 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 307 g, Cukry proste – 47 g, Błonnik – 20 g, Sól – 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 02.10.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 30 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 g,
- Fasolka po bretońsku 400 g,
- Chleb graham 50 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2199 kcal, Białko – 126 g, Tłuszcze – 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g, Węglowodany – 292 g, Cukry proste – 54 g, Błonnik – 48 g, Sól – 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|