Data 03.10.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem niskosłodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ryż biały 200 g,
- Sos grecki 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2387 kcal, Białko – 106 g, Tłuszcze – 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 328 g, Cukry proste – 66 g, Błonnik – 26 g, Sól – 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 03.10.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z porem, jabłkiem i marchewką 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2173 kcal, Białko – 100 g, Tłuszcze – 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g, Węglowodany – 294 g, Cukry proste – 53 g, Błonnik – 50 g, Sól – 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|