Data 08.10.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa krem brokułowa 350 ml,
- Ryż zapiekany z jabłkiem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka makaronowa z pomidorem i sosem jogurtowym 150 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2225 kcal, Białko – 95 g, Tłuszcze – 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 26 g, Węglowodany – 315 g, Cukry proste – 88 g, Błonnik – 16 g, Sól – 4,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 08.10.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa krem brokułowa 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z kapusty czerwonej 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Kalafior gotowany z zieleniną 150 g,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2358 kcal, Białko – 123 g, Tłuszcze – 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 24 g, Węglowodany – 293 g, Cukry proste – 46 g, Błonnik – 51 g, Sól – 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|