Data 10.10.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Krupnik jaglany 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 100 g,
- Kasza jaglana 200 g,
- Buraczki gotowane 100 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta jajeczna 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2027 kcal, Białko – 99 g, Tłuszcze – 81 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 249 g, Cukry proste – 52 g, Błonnik – 18 g, Sól – 3,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 10.10.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Schab drobiowy gotowany 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Krupnik jaglany 350 ml,
- Udko z kurczaka duszone 100 g,
- Kasza jaglana 200 g,
- Buraczki gotowane 100 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka kajzerka 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta jajeczna 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2098 kcal, Białko – 87 g, Tłuszcze – 61 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g, Węglowodany – 253 g, Cukry proste – 48 g, Błonnik – 15 g, Sól – 3,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|