|
Data 04.11.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
| |
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Polędwica wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt.,
- Papryka świeża 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa z fasolki szparagowej 350 ml,
- Kasza gryczana 200 g,
- Sos pieczarkowy 200 g,
- Surówka z rzodkwi i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Chleb psz.-żytni 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Polędwica wieprzowa 50 g,
- Pasta z makreli wędzonej z twarogiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2102 kcal, Białko – 98 g, Tłuszcze – 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g, Węglowodany – 269 g, Cukry proste – 49 g, Błonnik – 32 g, Sól – 5,06 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 04.11.2025r
|
|
Dieta lekkostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Polędwica wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt.,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
- Galaretka owocowa 150 ml,
|
|
Obiad
|
- Zupa krupnik jaglany 350 ml,
- Schab pieczony w sosie wasnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Pasta z dorsza z serem i ziołami 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2202 kcal, Białko – 131 g, Tłuszcze – 62 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 22 g, Węglowodany – 289 g, Cukry proste – 44 g, Błonnik – 22 g, Sól – 4,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|