|
Data 13.11.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
| |
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z ogórkiem i zieleniną 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Kotlet schabowy 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodowy 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2515 kcal, Białko – 115 g, Tłuszcze – 95 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 24 g, Węglowodany – 309 g, Cukry proste – 47 g, Błonnik – 21 g, Sól – 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 13.11.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa rybna z masłem 350 ml,
- Schab pieczony w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 150 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodowy 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2411 kcal, Białko – 132 g, Tłuszcze – 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 22 g, Węglowodany – 323 g, Cukry proste – 61 g, Błonnik – 23 g, Sól – 5,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|