|
Data 24.11.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
| |
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Polędwica wieprzowa 50 g,
- Twaróg z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa z fasolki szparagowej 350 ml,
- Łazanki z kapustą i mięsem 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Serek topiony 35 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosodowy 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2164 kcal, Białko – 112 g, Tłuszcze – 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 34 g, Węglowodany – 266 g, Cukry proste – 61 g, Błonnik – 21 g, Sól – 4,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 24.11.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g,
- Polędwica wieprzowa 50 g,
- Twaróg z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Krupnik jaglany 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony (wędlina) 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosodowy 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2276 kcal, Białko – 113 g, Tłuszcze – 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 27 g, Węglowodany – 309 g, Cukry proste – 67 g, Błonnik – 27 g, Sól – 3,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|