| 
| Data 27.12.2023r |  | Dieta podstawowa |  
|  | śniadanie | 
Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,Chleb razowy 25 g,Bułka kajzerka 50 g,Szynka wieprzowa gotowana 50 g,Miód wielokwiatowy 25 g,Sałata lodowa 35 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Sałatka z buraczka z ziołami 100 g, |  
| obiad | 
Zupa kalafiorowa 350 ml,Gulasz wieprzowy 150 g,Ryż biały 200 g,Surówka z marchewki i jabłka 150 g,Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 g, |  
| kolacja | 
Chleb razowy 50 g,Chleb pszenno-żytni 25 g,Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,Pasta z makreli z twarogiem 50 g,Pomidor 100 g,margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2080 kcal,Białko - 106 g,
 Tłuszcze - 65 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
 Węglowodany - 282 g,
 cukry proste - 45 g,
 Błonnik - 27 g,
 Sól - 5,7 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  
 
 | 
| 
| Data 27.12.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 50 g,Bułka grahamka 50 g,Szynka gotowana wieprzowa 50 g,Ser żółty 30 g,Sałata lodowa 35 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Sałatka z buraczka z ziołami-100 g, |  
| obiad | 
Zupa kalafiorowa 350 ml,Gulasz wieprzowy 150 g,Ryż brązowy 200 g,Surówka z marchewki i jabłka150 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,pasta z makreli z twarogiem 50 g,pomidory 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2132 kcal,Białko - 112 g,
 Tłuszcze - 67 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
 Węglowodany - 292 g,
 Cukry proste - 36 g,
 Błonnik - 46 g,
 Sól- 5,9 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |