| 
| Data 29.12.2023r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Płatki owsiane na mleku 300 ml,Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Bułka pszenna wrocławska 25 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Jabłko pieczone 100 g,Masło extra 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Budyń waniliowe na mleku nisko słodzony 200 ml, |  
| obiad | 
Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,Surówka z selera z kukurydzą 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna wrocławska 25 g,Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Szynka gotowana wieprzowa 50 g,Ser żółty pełnotłusty 30 g,Pomidory 100 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 100 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2332 kcal,Białko - 111 g,
 Tłuszcze - 63 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g,
 Węglowodany - 343 g,
 Cukry proste - 50 g,
 Błonnik - 29 g,
 Sól - 5,5 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 29.12.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Szynka gotowana drobiowa 50 g,Twaróg 50 g,Sałata 35 g,Jabłko 150 g,Masło extra 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,Wafle ryżowe 10 g, |  
| obiad | 
Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,Makaron razowy ze szpinakiem , serem i słonecznikiem 400 g,Surówka z selera z kukurydzą 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Szynka wieprzowa gotowana 50 g,Ser żółty pełnotłusty 30 g,Pomidor 50 g,Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 100 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia -2129 kcal,Białko - 119 g,
 Tłuszcze - 63 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
 Węglowodany ogółem - 288 g,
 w tym cukry - 35 g,
 Błonnik - 45 g,
 Sól - 5,9 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |