| 
| Data 19.07.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Kasza jaglana na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25g,Chleb razowy 50 g,Masło extra 10 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml,, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa pieczarkowa 350 ml,Filet z dorsza smażony 100 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Surówka z czerwonej kapusty 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Bułka pszenna 25 g,Pasta humus 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Ogórek zielony 100 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata b/ cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2286 kcal,Białko - 93 g,
 Tłuszcze - 71 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g,
 Węglowodany - 330 g,
 Cukry proste - 74 g,
 Błonnik - 28 g,
 Sól - 4,0 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 19.07.2024r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 75 g,Szynka gotowana wieprzowa 50 g,Twaróg 50 g,Rzodkiewka 100 g,Masło extra 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa pieczarkowa 350 ml,Filet pieczony z dorsza 100 g,Surówka z czerwonej kapusty 150 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek | 
Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml, |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Szynka wieprzowa gotowana 50 g,Pasta humus 50 g,Ogórek zielony 100 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 1850 kcal,Białko 96 g,
 Tłuszcze - 57 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g,
 Węglowodany - 258 g,
 Cukry proste - 36 g,
 Błonnik - 36 g,
 Sól - 5,6  g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |