| 
| Data 22.07.2024r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Zacierka mleku 300 ml,Chleb mieszany psz. żytni 25 g,Bułka kajzerka 50 g,Szynka drobiowa 50 g,Ser żółty 30 g,Sałata strzępiasta 15 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa Solferino 350 ml,Gulasz wieprzowy 150 g,Kasza bulgur 200g,Brokuł na parze 150g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna 50 g,Chleb pszenno-żytni 50 g ,Serek topiony 30 g,Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,Sałata 15 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 m |  
| II kolacja | 
Kisiel gotowany nisko słodzony 200ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2182 kcal,Białko - 106 g,
 Tłuszcze - 69 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
 Węglowodany - 295 g,
 cukry proste - 66 g,
 Błonnik - 30 g,
 Sól - 4,7 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 22.07.2024r |  | Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 50 g,Bułka grahamka-50g,Pierś z indyka 50 g,Ser żółty 30g,Rzodkiewka 50 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa Solferino 350 ml,Gulasz wieprzowy 150 g,Kasza bulgur 200g,Brokuł na parze 150g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml, |  
| podwieczorek | 
Chrupki kukurydziane 20 g , |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100g ,Serek topiony 30 g,Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,Sałata 15 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml, |  
| Wartość odżywcza  | Energia – 1974 kcal,Białko - 94 g,
 Tłuszcze - 61 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
 Węglowodany - 280 g,
 cukry proste - 49 g,
 Błonnik - 47 g,
 Sól - 4,8 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |