| 
| Data 26.07.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb razowy 50 g,Masło extra 10 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa żurek 350 ml,Filet z dorsza smażony 100 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Surówka z kapusty kiszonej 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Bułka pszenna 25 g,Pasta humus 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Ogórek zielony 100 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata b/ cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2415 kcal,Białko - 93 g,
 Tłuszcze - 77 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
 Węglowodany - 351 g,
 Cukry proste - 86 g,
 Błonnik - 29 g,
 Sól - 6,3 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 26.07.2024r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Masło extra 10 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa zacierka 350 ml,Filet pieczony z dorsza 100 g,Sos jogurtowy z warzywami 50 g,Marchewka gotowana 150 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Bułka pszenna wrocławska 25 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Szynka wieprzowa. 50 g,Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,Pomidor 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2309 kcal,Białko 99 g,
 Tłuszcze - 57 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
 Węglowodany - 364 g,
 Cukry proste - 89 g,
 Błonnik - 26,5 g,
 Sól - 5,8  g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |