Data 23.04.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Manna na mleku 350 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 1 szt,
- Masło 10 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 15 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa kapuśniak 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie wlasnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Pasta warzywna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2337 kcal, Białko - 104 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 331 g, cukry proste - 66 g, Błonnik - 35 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 23.04.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Manna na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ziemniaczana z koperkiem 350 ml,
- Ryż zapiekany z jabłkiem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2101 kcal, Białko - 83 g, Tłuszcze - 55 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 328 g, Cukry proste - 85 g, Błonnik - 15 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|