Data 24.04.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Serek ziołowy 50 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krem brokułowa 350 ml,
- Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka z makaronem, pomidorem i sosem jogurtowym 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2354 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 322 g, cukry proste - 60 g, Błonnik - 28 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 24.04.2025r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze slonecznikiem 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Szpinak gotowant 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 50 g,
- Kapusta pekińska z marchewka i ziarnem 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2204 kcal, Białko - 120 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 291 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|