Data 25.04.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Ser biały 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Barszcz ukraiński 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty kiszonej 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser zółty 30 g,
- Jajko gotowane 50 g,
- Rzodkiewka z koperkiem 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2377 kcal, Białko - 92 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 349 g, cukry proste - 91 g, Błonnik - 31 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 25.04.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Barszcz ukraiński 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Surówka z kapust kiszonej 200 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser zółty 30 g,
- Jajko gotowane 50 g,
- Rzodkiewka z koperkiem 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2087 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 301 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik - 41 g, Sól - 6,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|