| 
 Data 21.05.2025r 
 | 
  | 
 Dieta podstawowa (1) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Manna na mleku 350 ml,
 
- Chleb razowy 25 g,
 
- Bułka kajzerka 1 szt,
 
- Masło 10 g,
 
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
 
- Polędwica z indyka 50 g,
 
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
 
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
- Chrupki kukurydzaine 20 g,
 
 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa kapuśniak 350 ml,
 
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
 
- Sałatka z buraczka 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb razowy 50 g,
 
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
 
- Mix do smarowania 10 g,
 
- Paróweczki drobiowe 2 szt,
 
- Sałatka z selera i kukurydzy 100 g,
 
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2489 kcal, Białko - 119 g, Tłuszcze - 109 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g, Węglowodany - 275 g, cukry proste - 31 g, Błonnik - 33 g, Sól - 7,0 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data 21.05.2025r 
 | 
  | 
 Dieta lekkostrawna (2) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Manna na mleku 300 ml,
 
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
 
- Bułka kajzerka 50 g,
 
- Polędwica z indyka 50 g,
 
- Ser biały 50 g,
 
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
- Chrupki kukurydziane 20 g,
 
 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa zacierkowa 350 ml,
 
- Ryż zapiekany z jabłkiem 350 g,
 
- Jogurt naturalny 1 szt,
 
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Bułka pszenna 50 g,
 
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
 
- Schab pieczony 50 g,
 
- Sałatka z selera i kukurydzy 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia - 2140 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 295 g, Cukry proste - 68 g, Błonnik - 19 g, Sól - 4,4 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |