Data 26.08.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Chleb razowy, żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałatka z pomidora i ogórka z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Kotlet schabowy 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kakao na mleku niskosłodzonym 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2660 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 95 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 356 g, Cukry proste - 51 g, Błonnik – 33 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 26.08.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Bułka grahamka 1 szt,
- Chleb razowy, żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałatka z pomidorem, ogórkiem i siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2186 kcal, Białko - 122 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 286 g, Cukry proste - 41 g, Błonnik – 41 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|