Data 11.09.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Polędwica wieprzowa 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Krupnik jaglany 50 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta z warzyw dozwolonych z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2098 kcal, Białko – 108 g, Tłuszcze – 56 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 17 g, Węglowodany – 304 g, Cukry proste – 41 g, Błonnik – 28 g, Sól – 4,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 11.09.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Polędwica wieprzowa 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz biały z kiełbasą 350 ml,
- Kasza gryczana 200 g,
- Sos pieczarkowy 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka z ogórka kiszonego, pomidora i cieciorki 150 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2025 kcal, Białko – 74 g, Tłuszcze – 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 23 g, Węglowodany – 278 g, Cukry proste – 46 g, Błonnik – 42 g, Sól – 3,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|