| 
 Data 12.09.2025r 
 | 
  | 
 Dieta łatwostrawna (2) 
 | 
 
|   | 
 Śniadanie 
 | 
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
 
- Bułka pszenna 25 g,
 
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
 
- Twaróg 50 g,
 
- Dżem niskosłodzony 40 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Jabłko 150 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
- Rogalik maślany 50 g 1 szt,
 
 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
 
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
 
- Sos koperkowy 50 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
 
- Sos grecki 150 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
 
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
 
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Jajko gotowane 1 szt,
 
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2380 kcal, Białko – 104 g, Tłuszcze – 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g, Węglowodany – 349 g, Cukry proste – 76 g, Błonnik – 31 g, Sól – 5,2 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data 12.09.2025r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 Śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Kiełbasa krakowska 50 g,
 
- Twarożek z ogórkiem i koperkiem 50 g,
 
- Sałata 35 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
 
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
 
- Sos koperkowy 50 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
 
- Surówka z porem, jabłkiem i koperkiem 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Podwieczorek 
 | 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
 
- Ser żółty 50 g,
 
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
 
- Mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Kisiel gotowany bez cukru 200 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2230 kcal, Białko – 102 g, Tłuszcze – 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 291 g, Cukry proste – 52 g, Błonnik – 43 g, Sól – 4,5 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |