| 
 Data 19.09.2025r 
 | 
  | 
 Dieta łatwostrawna (2) 
 | 
 
|   | 
 Śniadanie 
 | 
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
 
- Bułka pszenna 25 g,
 
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
 
- Twaróg 50 g,
 
- Dżem niskosłodzony 40 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Jabłko 150 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
- Rogalik maślany 50 g 1 szt,
 
 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
 
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
 
- Szpinak gotowany 150 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
 
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
 
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
 
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
 
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
 
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Budyń waniliowy niskosłodzony 200 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2522 kcal, Białko – 107 g, Tłuszcze – 92 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 33 g, Węglowodany – 328 g, Cukry proste – 74 g, Błonnik – 25 g, Sól – 3,8 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data 19.09.2025r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 Śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Twaróg 50 g,
 
- Rzodkiewka 100 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
 
- Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
 
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Podwieczorek 
 | 
- Chrupki kukurydziane 20 g,
 
 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Pasta humus 50 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Ogórek zielony 100 g,
 
- Mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2285 kcal, Białko – 102 g, Tłuszcze – 85 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g, Węglowodany – 301 g, Cukry proste – 52 g, Błonnik – 46 g, Sól – 5,1 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |