| 
| Data 31.01.2024r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Szynka gotowana wieprzowa 50 g,Sałata masłowa 35 g,Miód 25 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Budyń nisko słodzony 200 ml, |  
| obiad | 
Barszcz czerwony zabielany 350 ml,Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,Sos jarzynowy 50 g,Ryż biały 200 g,Mieszanka warzyw królewska 150 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Pierś z indyka gotowana 50 g,Serek fromage 50 g,Pomidor 100 g,Margaryna 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2180 kcal,Białko - 108 g,
 Tłuszcze - 74 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
 Węglowodany - 276 g,
 cukry proste - 57 g,
 Błonnik - 18 g,
 Sól - 5,4 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 31.01.2024r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 75 g,Szynka wieprzowa gotowana 50 g,Pasta mięsna z pieczarkami 50 g,Papryka świeża 100 g,Masło 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Marchew surowa plastry 50 g, |  
| obiad | 
Barszcz czerwony zabielany 350 g,Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,Sos jarzynowy 50 g,Ryż brązowy 200 g,Mieszanka warzyw królewska 150 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb żytni razowy 100 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Pierś gotowana z indyka 50 g,Serek fromage 50 g,Ogórek zielony 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2007 kcal,Białko - 103 g,
 Tłuszcze - 77 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
 Węglowodany - 245 g,
 Cukry proste - 34 g,
 Błonnik - 39 g,
 Sól - 5,7 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |