Data 02.06.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa grysikowa 350 g,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-buraczany 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2323 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 83 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 297 g, Cukry proste - 75 g, Błonnik – 27 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 02.06.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Mix sałat z zieleniną i olejem 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa fasolowa 350 g,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos pomidorowo-paprykowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta mięsna z pieczarkami 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2261 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 295 g, Cukry proste - 59 g, Błonnik – 50 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|