Data 12.06.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 350 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb pszenno żytny 50 g,
- Masło 10 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Rzodkiewka 50 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Szpinak gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka wrocławska 25 g,
- Chleb pszenno- żytni 50 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałata 15 g,
- Sałatka brokułowo- kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 100 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2322 kcal, Białko - 108 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 313 g, Cukry proste - 59 g, Błonnik - 30 g, Sól - 6,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 12.06.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa dyniowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Szpinak gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałata 15 g,
- Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2379 kcal, Białko - 108 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 312 g, Cukry proste - 58 g, Błonnik - 26 g, Sól - 6,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|