Data 03.06.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Chleb razowy, żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2427 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 350 g, Cukry proste - 48 g, Błonnik – 31 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 03.06.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Bułka grahamka 1 szt,
- Chleb razowy, żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1867 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 60 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g, Węglowodany - 241 g, Cukry proste - 32 g, Błonnik – 32 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|