Data 04.06.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Kaszotto z sosem pomidorowym i warzywami 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2282 kcal, Białko - 115 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 300 g, Cukry proste - 81 g, Błonnik – 35 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.06.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Kaszotto z sosem pomidorowym z warzywami 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2050 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 260 g, Cukry proste - 37 g, Błonnik - 43 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|