Data 09.06.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa ziemniaczana z koperkiem 350 ml,
- Makaron z musem truskawkowym 400 g,
- Bułka maślana 1 szt,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2290 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 311 g, Cukry proste - 69 g, Błonnik – 20 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 09.06.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy, żytni 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa grochowa 350 ml,
- Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Kalafior gotowany z zieleniną 150 g,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy, żytni 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Rzodkiewka z koperkiem 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2264 kcal, Białko - 128 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 288 g, Cukry proste - 44 g, Błonnik - 49 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|