Data 10.06.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasz manna na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytny 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Sałata 35 g 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z zielonego groszku 350 ml,
- Kotlet pożarski pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkirm 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno żytny 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2128 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 286 g, Cukry proste - 53 g, Błonnik – 23 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 10.06.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy, żytni 25 g,
- Bułka grahamka 1 szt,
- Masło extra 10 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z zielonego groszku 350 ml,
- Kotlet pożarski pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy, żytni 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z ryżu brązowego z tuńczyka i fasolą 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2172 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 306 g, Cukry proste - 57 g, Błonnik - 40 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|