Data 23.06.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Zacierka mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Brokuł na parze 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2135 kcal, Białko - 105 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 293 g, Cukry proste - 75 g, Błonnik - 22 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 23.06.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Mix sałat z zieleniną 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Brokuł na parze 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2049 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 261 g, Cukry proste - 43 g, Błonnik - 46 g, Sól - 5,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|