Data 10.09.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 350 ml,
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb mieszany 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 ml,
- Leniwe z masłem 350 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2424 kcal, Białko - 126 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 315 g, cukry proste - 65 g, Błonnik - 25 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 10.09.2024r
|
|
Dieta z ograniczaniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 350 ml,
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb mieszany 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 ml,
- Leniwe z masłem 350 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2424 kcal, Białko - 126 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 315 g, cukry proste - 65 g, Błonnik - 25 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|