Data 08.11.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50g 1 szt,
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa. 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2286 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 64 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 345 g, Cukry proste - 88 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 08.11.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Surówka z kapusty czerwonej kiszonej 200 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2094 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 296 g, Cukry proste - 42 g, Błonnik - 45 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|