Rejestracja 81 537 41 71 

Data 27.11.2024r

 

Dieta latwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno - żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Udko z kurczaka pieczone 150 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

kolacja

  • Chleb pszenno – żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl z owocami 250 gl

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2701 kcal,
Białko - 137 g,
Tłuszcze - 11 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g,
Węglowodany - 304 g,
cukry proste - 82 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
27.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Udko z kurczaka pieczone 150 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki b/cukru 1szt.,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2475 kcal,
Białko - 106g,
Tłuszcze - 108 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 293 g,
Cukry proste - 34 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 6,9 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top