Rejestracja 81 537 41 71 

Data 05.03.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany 25 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Krupnik Jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2159 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 296 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 6,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 05.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny 350 g,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2166 kcal,
Białko - 93 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 314 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 44 g,
Sól - 6,3 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top