Rejestracja 81 537 41 71 

Data 22.03.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g 1 szt,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2523 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 88 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 346 g,
Cukry proste - 78 g,
Błonnik - 28 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 22.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Papryka świeża paski 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2049 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 265 g,
Cukry proste - 47 g,
Błonnik - 40 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top