Rejestracja 81 537 41 71 

Data 28.03.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Ryż na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Serek ziolowy 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Galaretka owocowa 150 ml,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta z warzyw dozwolonych z zieleniną 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy niskosłodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2256 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 307 g,
Cukry proste - 61 g,
Błonnik - 23 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka graham 50 g,
  • Serek ziołowy 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 g,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 100 g,
  • Kasza pęczak 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2454 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 94 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 314 g,
cukry proste - 38 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 6,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top