Rejestracja 81 537 41 71 

Data 26.03.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,
  • Bigos 350 g,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1865 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 55 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 258 g,
cukry proste - 41 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 6,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 26.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2176 kcal,
Białko - 93 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 307 g,
cukry proste - 50 g,
Błonnik - 42 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top