Data 07.08.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zupa Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Ryż biały 200 g,
- udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2423 kcal, Białko - 132 g, Tłuszcze - 78,5 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 34,4 g, Węglowodany - 263 g, Cukry proste - 61g, Błonnik - 17 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 07.08.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 ,g
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z ogórka świeżego i papryki z olejem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/cukru 1 szt.,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Jajko gotowane 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2380 kcal, Białko - 115,4 g, Tłuszcze - 100 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 269 g, cukry proste - 56 g, Błonnik - 41,6 g, Sól - 7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|