Rejestracja 81 537 41 71 

Data 11.04.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś gotowana z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta pekińska z zieleniną, sezamem i olejem 70 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Herbatniki 30 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl owocowy 250 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2637 kcal,
Białko - 146 g,
Tłuszcze - 101 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 42 g,
Węglowodany - 300 g,
Cukry proste - 54 g,
Błonnik - 30 g,
Sól - 6,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 11.04.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta pekińska z zieleniną, sezamem i olejem 70 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami 350 ml,
  • Kotlet mielony pieczony 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 80 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2358 kcal,
Białko - 111 g,
Tłuszcze - 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 327 g,
cukry proste - 42 g,
Błonnik - 48 g,
Sól - 6,4 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top