Rejestracja 81 537 41 71 

Data 26.10.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml,
  • Rogalik maślany 1 szt/50,
  • Chleb razowy żytni 50g,
  • Masło 82% 10g,
  • Twaróg 50g,
  • Dżem niskosłodzony 40g,
  • Jabłko 150g.
  • Herbata czarna 250 ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe - 20g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350ml,
  • Ryż biały 200g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100g ,
  • Sos jarzynowy 50g,
  • Surówka z marchewki i pora 70g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 70g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50g,
  • Chleb pszenno-żytni 50g,
  • Schab pieczony wędlina 50g,
  • Sałatka jarzynowa 100g,
  • Sałata masłowa 5g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10g,
  • Herbata czarna 250ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2395 kcal
Białko-111g
Tłuszcze-61g
Kwasy tłuszczowe nasycone -19g
Węglowodany ogółem-365g
w tym cukry- 78g
Błonnik—34 g
Sól-7g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.10.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni50g,
  • Bułka grahamka 50g,
  • Twaróg 50g,
  • Szynka gotowana drobiowa50g,
  • Pomidor 50g,
  • Masło 82% 10g,
  • Jabłko 150g,
  • Herbata czarna b/cukru-250ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe-20g

obiad

  • Zupa jarzynowa 350ml,
  • Ryż brązowy 200g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100g,
  • Sos jarzynowy 50g,
  • Surówka z marchewki i pora 70 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 70g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/cukru- 200ml

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100g,
  • Schab pieczony wędlina 50g,
  • Sałatka jarzynowa 100g,
  • Sałata masłowa 5g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10g,
  • Herbata czarna b/ cukru 250ml,

II kolacja

  • kefir-200ml

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2128 kcal
Białko-114g
Tłuszcze-59g
Kwasy tłuszczowe nasycone -17g
Węglowodany ogółem-306g
w tym cukry- 42 g
Błonnik—39 g
Sól-7g

Śniadanie:

Obiad:

Back to top