Data 31.10.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- zupa mleczna - makaron zacierka na ml. 300 ml
- chleb mieszany pszenno żytni 25 g,
- chleb razowy, żyt. 50 g,
- masło 82% 10 g,
- pierś z indyka gotowana 50 g,
- pasta rybna z twarogiem 50 g,
- ogórki kiszone 100 g,
- herbata czarna 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- krupnik jęczmienny 350 ml
- bigos 350 g,
- chleb mieszany pszenno-żytni 100 g,
- kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- bułka pszenna wrocławska 50 g,
- chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- margaryna / mix do smarowania 10 g,
- krakowska wieprzowa 50 g,
- sałatka kalafiorowa 100 g,
- herbata czarna 250 ml,
|
II kolacja
|
- budyń na mleku niskosłodzony 200ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2043 kcal Białko - 102g Tłuszcze - 58g Kwasy tłuszczowe nasycone - 22g Węglowodany ogółem - 290g w tym cukry - 52g Błonnik - 29,5g Sól - 5,0g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 31.10.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6B)
|
|
śniadanie
|
- pierś z indyka gotowana 50 g,
- pasta rybna z twarogiem 50 g,
- chleb razowy 25 g,
- bułka grahamka 50 g,
- masło 82% 100 g,
- ogórki kiszone 100 g,
- herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- krupnik jęczmienny 350 ml,
- zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- sos pietruszkowy 50 g,
- ziemniaki gotowane 200 g,
- sałatka z buraczka 150 g,
- kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- chleb razowy 75 g,
- margaryna /mix do smarowania 10 g,
- krakowska wieprzowa 50 g,
- sałatka kalafiorowa 100 g,
- herbata czarna bez cukru 250 ml
|
II kolacja
|
- kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 1950 kcal Białko - 110g Tłuszcze - 55g Kwasy tłuszczowe nasycone - 20g Węglowodany ogółem - 253g w tym cukry - 48g Błonnik - 32g Sól - 4,9g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|