Rejestracja 81 537 41 71 

Data 31.10.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • zupa mleczna - makaron zacierka na ml. 300 ml
  • chleb mieszany pszenno żytni 25 g,
  • chleb razowy, żyt. 50 g,
  • masło 82% 10 g,
  • pierś z indyka gotowana 50 g,
  • pasta rybna z twarogiem 50 g,
  • ogórki kiszone 100 g,
  • herbata czarna 250 ml,

II śniadanie

  • jabłko  150 g,

obiad

  • krupnik jęczmienny 350 ml
  • bigos 350 g,
  • chleb mieszany pszenno-żytni 100 g,
  • kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • krakowska wieprzowa 50 g,
  • sałatka kalafiorowa 100 g,
  • herbata czarna 250 ml,

II kolacja

  • budyń na mleku niskosłodzony 200ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2043 kcal
Białko - 102g
Tłuszcze - 58g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22g
Węglowodany ogółem - 290g
w tym cukry - 52g
Błonnik - 29,5g
Sól - 5,0g

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 31.10.2023r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6B)

 

śniadanie

  • pierś z indyka gotowana 50 g,
  • pasta rybna z twarogiem 50 g,
  • chleb razowy 25 g,
  • bułka grahamka 50 g,
  • masło 82% 100 g,
  • ogórki kiszone 100 g,
  • herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • jabłko 150 g,

obiad

  • krupnik jęczmienny 350 ml,
  • zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • sos pietruszkowy 50 g,
  • ziemniaki gotowane 200 g,
  • sałatka z buraczka 150 g,
  • kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

kolacja

  • chleb razowy 75 g,
  • margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • krakowska wieprzowa 50 g,
  • sałatka kalafiorowa 100 g,
  • herbata czarna bez cukru 250 ml

II kolacja

  • kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia - 1950 kcal
Białko - 110g
Tłuszcze - 55g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20g
Węglowodany ogółem - 253g
w tym cukry - 48g
Błonnik - 32g
Sól - 4,9g

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top