Rejestracja 81 537 41 71 

Data 01.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru-250 ml,,

II śniadanie

  • Banan 100 g,

obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 350 g,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Szpinak gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2240 kcal,
Białko - 115 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 275 g,
Cukry proste - 65 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 01.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,
  • Masło 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 350 g,
  • Rumsztyk z duszoną cebulką 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

kolacja

  • Chleb żytni razowy 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Ogórki kiszone 50 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2097 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 244 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top