Data 13.02.2024r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z twarogiem 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,
- Bigos 350 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2131 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 298 g, cukry proste - 48 g, Błonnik - 27 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 13.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z twarogiem 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 g,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1839 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 55 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 252 g, cukry proste - 38 g, Błonnik - 35 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|