Rejestracja 81 537 41 71 

Data 15.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy 1 szt,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Sałatka jarzynowa z olejem 100 g,
  • Herbata czarna b/ cukru 250 g,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2145 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 264 g,
Cukry proste - 50 g,
Błonnik - 21 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 15.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt naturalny 1 szt,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Kasza pęczak 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Jabłko 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Herbata czarna b/ cukru 250 g,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2262 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 98 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g,
Węglowodany - 258 g,
cukry proste - 39 g,
Błonnik - 40 g,
Sól - 6,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top