Data 15.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Zrazik schabowy zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka jarzynowa z olejem 100 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 g,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2145 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 264 g, Cukry proste - 50 g, Błonnik - 21 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Zrazik schabowy zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka jarzynowa 100 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 g,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2262 kcal, Białko - 105 g, Tłuszcze - 98 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 258 g, cukry proste - 39 g, Błonnik - 40 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|