Rejestracja 81 537 41 71 

Data 21.02.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydzana na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy  1 szt,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Kurczak w sosie curry 150 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2380 kcal,
Białko - 123 g,
Tłuszcze - 98 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 265 g,
cukry proste - 59 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 6,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 21.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydzana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy  1 szt,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny. 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2142 kcal,
Białko - 123 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g,
Węglowodany - 251 g,
cukry proste - 53 g,
Błonnik - 19 g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top