Data 16.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko pieczone 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
obiad
|
- Zupa ryżanka 350 g,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mieszanka warzyw królewska 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałatka z selera i kukurydzy z olejem 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2284 kcal, Białko - 91 g, Tłuszcze - 81 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 311 g, Cukry proste - 88 g, Błonnik - 27 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 16.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twaróg 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 g,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mieszanka warzyw królewska 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałatka z selera i kukurydzy z olejem 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2056 kcal, Białko - 93 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 268 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik - 40 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|