Rejestracja 81 537 41 71 

Data 06.12.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Mieszanka warzyw królewskich 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g , serek fromage 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2304 kcal,
Białko - 101 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25,5 g,
Węglowodany - 296 g,
cukry proste - 38 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 06.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka grahamka 50 g,
  • Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Mieszanka warzyw królewskich 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2288 kcal,
Białko - 102,3 g,
Tłuszcze - 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24,4 g,
Węglowodany - 303 g,
cukry proste - 29 g,
Błonnik - 46 g,
Sól- 5,2 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top