Rejestracja 81 537 41 71 

Data 22.12.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza manna na ml.300 ml,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Twaróg z zieleniną 50 g,
  • Ser żółty 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Zupa szczawiowa 350 ml,
  • Łazanki z kapusta i pieczarkami 400 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Pasta hummus 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Ogórek konserwowy plastry 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2121 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 274 g,
Cukry proste - 50 g,
Błonnik - 30 g,
Sól - 5,7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 22.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Twaróg z zieleniną 50 g,
  • Ser żółty 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło extra10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Zupa szczawiowa 350 ml,
  • Makaron razowy z białym serem i masłem 400 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pasta hummus 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Ogórek konserwowy plastry 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2088 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany ogółem - 257 g,
w tym cukry - 43 g,
Błonnik - 35 g,
Sól - 5,4 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top