Rejestracja 81 537 41 71 

Data 21.12.2023r

 

Dieta łatwostrawna

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka makaronowa z szynką i olejem 100 g,

obiad

  • Zupa krem z dyni 350 ml,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Marchew gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Ssałatka jarzynowa 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2119 kcal,
Białko - 120 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 265 g,
Cukry proste - 40 g,
Błonnik - 26 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 21.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka makaronowa z łososiem 100 g,

obiad

  • Zupa krem z dyni 350 ml,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty ,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2160 kcal,
Białko - 111 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 276 g,
cukry proste - 43 g,
Błonnik - 42 g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top